Houd je aan de coronamaatregelen

Zorggroep Noorderboog

Reggersweg 1, Meppel, Nederland

Week van de afasie: Kunstproject GRZ Reggersoord

Van 2 t/m 9 oktober is de week van de afasie. In deze week wordt er landelijk veel aandacht geschonken aan deze aandoening.
Voor een afasie patiënt kan het moeilijk zijn om te vertellen wat afasie is en voor hem betekent, maar vaak kan dat wel op een andere manier, bijvoorbeeld door zingen, tekenen en schilderen, fotograferen enz.

Afasie en kunst
Tijdens de week van de afasie willen wij als GRZ Noorderboog Reggersoord extra aandacht geven aan deze themaweek. Dit doen we door het project ‘Afasie en kunst’.
Vanaf 13 september betrekken we cliënten met afasie binnen Reggersoord, en cliënten van de 1e lijn bij dit project. Het is de bedoeling dat zij op een canvas gaan schilderen wat afasie voor hen betekent. Ook andere creatieve uitingen (tekenen, knippen, plakken etc.) zijn mogelijk. Uiteraard ondersteunen wij hen daarbij.

Oproep: collega’s doe mee!
We zouden het heel leuk vinden wanneer de collega’s van de verschillende afdelingen binnen Reggersoord hier aan mee doen, bijvoorbeeld door het maken van een collage op een canvas samen met cliënten. Deze kunstwerken kunnen voor 1 oktober bij de activiteitenbegeleiding worden ingeleverd.

Expositie 
De kunstwerken gaan we vervolgens exposeren in de therapiegang van Reggersoord. De opening van de tentoonstelling is op maandag 2 oktober en is de hele maand oktober te zien.
We hopen in de week van de afasie ook een workshop te kunnen organiseren met een echte kunstenaar.

WWW.NOORDERBOOG.NL

Contactpersoon:  Nathalie Kamans - Nieuwboer,   n.kamans@noorderboog.nl

Afasiecentrum Siza, locatie Arnhem

Afasiecentrum

Gelderland

Kazerneplein 2, Arnhem, Netherlands

Wie: 4 clienten van de gespreksgroep van Afasiecentrum Siza, locatie Arnhem (zie media)

Wat: tentoonstellen van 8 foto’s naar aanleiding van de fotochallenge van Afasienet + uitleg geven over wat afasie is.

Er zijn 8 foto’s gemaakt: 4 sets van 2 foto’s. Op de ene foto is de situatie in beeld gebracht, waar mensen met afasie tegenaan lopen. Op de tweede foto staat een mogelijke oplossing afgebeeld.

Waar: Bibliotheek de Rozet in het centrum van Arnhem, bij de leestafel op de eerste verdieping
Wanneer: donderdag 7 oktober van 10.00u tot 12.00u

Openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag van 09.00-17.00 uur
Tel: (06) 23 19 85 23

www.siza.nl/afasiecentrum

Contactpersoon:  Sacha van Hees, logopedist   afasiecentrumarnhem@siza.nl

Afasieteam Reade

Afasieteam

Noord-Holland

Overtoom 283, Amsterdam, Netherlands

 

 

www.reade.nl

Contactpersoon:  Laurien Sietsma   afasieteam@reade.nl

Afasieteam Rijndam Revalidatie

Afasieteam

Zuid-Holland

Westersingel 300, Rotterdam, Nederland

Zoals jullie weten is het deze week de Week van de Afasie. In deze week draait het om de Afasie en wat het voor de patiënten betekent. Samen met de logopedisten en patiënten vanuit Rijndam zijn wij druk bezig geweest met de voorbereidingen voor deze week. De patiënten hebben aan de hand van foto’s vastgelegd wat de Afasie voor hen betekent en deze zullen de gehele week tentoongesteld worden in de hal van Rijndam locatie Westersingel. Achter elke foto zit een verhaal, middels een quote wordt het verhaal achter de foto verder toegelicht. Ook zullen de patiënten op dinsdagmiddag om 16:30 uur zelf aanwezig zijn om hun foto’s verder toe te lichten en met u het gesprek aan te kunnen gaan over hun afasie.

De foto’s zullen van 4 t/m 8 oktober tentoongesteld worden in de centrale hal (bij de hoofdingang) op locatie Westersingel. Wij, als logopedisten, maar ook de patiënten hopen u daar graag te zien!

www.rijndam.nl/revalidatie/volwassenenrevalidatie/afasie/afasieteam

   

Bekijk de activiteiten in de buurt