Agenda

Heeft u afasiescholing die u graag geplaatst ziet op deze scholingswijzer?
Neem dan contact op met Elsbeth Boxum.

 

08-03-2021 t/m 31-05-2021

Plaats

utrecht

hogeschool utrecht

Participeren met afasie

Ben jij een logopedist die werkt met mensen met afasie? Dan weet je hoe ingrijpend deze taalstoornis is. Meedoen in de maatschappij is opeens een hele opgave. In de cursus Participeren met Afasie leer je hoe jij kan helpen.

Lees verder

12-03-2021 t/m 09-04-2021

Plaats

Nijmegen

logo_han

Afasie

Werk je als logopedist met afasiepatiënten? In de cursus Afasie bij de HAN  gaan we in op alle facetten van de behandeling van afasiepatiënten. Uiteraard komen naast de bestaande ook nieuwe methodieken, ontwikkelingen voor onderzoek en behandeling van afasie ruimschoots aan bod. De cursus is bruikbaar in alle fasen van de afasietherapie.

 

Lees verder

23-04-2021

Plaats

Nijmgen

logo_han

Cognitieve communicatie stoornissen bij afasie

Wil je meer weten over de complexiteit van communicatieproblemen na
hersenletsel en het belang van interdisciplinaire diagnostiek en begeleiding?
Volg de post-hbo cursus Cognitieve Communicatiestoornissen en Afasie.

Lees verder

27-05-2021

Plaats

Beetsterzwaag

revalidatie friesland

Groepstherapie bij afasie: een onmisbare schakel!

Praten is participeren! Eén-op-één, in kleine groepen en in grotere gezelschappen: communicatie is essentieel om mee te kunnen doen in de samenleving. Voor patiënten met afasie is het actief deelnemen vaak lastig. Groepstherapie vormt bij uitstek de manier om de brug van individuele therapie naar participatie in de samenleving te maken. Deze behandelvorm creëert mogelijkheden om dialogen, het delen van ervaringen en het toepassen van communicatieve strategieën te trainen. Onderzoek heeft aangetoond dat groepstherapie bij afasie effectief is voor het verbeteren van talig functioneren, participeren in sociale netwerken en het hebben van toegang tot groepen in de samenleving. De ervaring leert dat groepstherapie alleen succesvol is wanneer de therapie goed afgestemd is op de deelnemers. De invulling van de therapie is afhankelijk van de doelen van de patiënt en van de vaardigheden van de therapeut.

0,00

Lees verder

11-06-2021

Plaats

Beetsterzwaag

revalidatie friesland

Cognitieve communicatiestoornissen

Cognitieve communicatiestoornissen staan steeds meer in de belangstelling bij logopedisten. Ten aanzien van de screening is een nieuw instrument op de markt. Over de behandeling van cognitieve communicatiestoornissen is nog weinig bekend. De logopedisten van Revalidatie Friesland hebben aan de hand van de inzichten die zij hebben opgedaan bij de Interdisciplinaire Cognitieve Behandeling (ICB) behandelmethoden voor cognitieve communicatiestoornissen ontwikkeld.

 

Lees verder

25-06-2021

Plaats

Beetsterzwaag

revalidatie friesland

SMTA opfriscursus

In 2005 is SMTA op de markt gebracht en de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Heb jij jaren geleden de SMTA cursus gevolgd en is het tijd om die kennis weer eens op te frissen? Geef je dan op voor deze cursus, die zelf ook behoorlijk is opgefrist. Je maakt kennis met een e-learning module waarin je de nieuwste inzichten leert over de theorie van SMTA.

Daarnaast is er in deze cursus ook veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, zodat je van elkaar kunt leren. Welke uitdagingen kom je in de praktijk tegen en zou je willen delen met je collega’s? Hoe lossen anderen problemen op waar je tegenaan loopt?

Ben je benieuwd naar deze verfrissende cursus, geef je op voor deze leerzame dag waarin theorie en praktijk worden afgewisseld!

 

 

Lees verder

01-10-2021 t/m 25-03-2022

Plaats

Beetsterzwaag

revalidatie friesland

SMTA 2021-2022

Speech-Music Therapy for Aphasia is een behandelprogramma ontwikkeld voor mensen met een spraakapraxie en afasie. Het is een combinatiebehandeling van logopedie en muziektherapie. Het uitgangspunt van SMTA is dat diverse muzikale parameters het spreken kan ondersteunen en stimuleren.

Lees verder