Agenda

Heeft u afasiescholing die u graag geplaatst ziet op deze scholingswijzer?
Neem dan contact op met Elsbeth Boxum.

 

19-09-2019 t/m 10-10-2019

Tijd

09.30-17.00

Plaats

Nog niet bekend

taalgebruik aanpassen

Con-tAct

Philine Berns, Nicole Jünger en Judith Oostveen hebben een conversatietraining voor zorgprofessionals ontwikkeld, Training Con-tAct, en een bijbehorende cursus voor logopedisten, Cursus Con-tAct.

Lees verder

20-09-2019 t/m 27-03-2020

Plaats

Beetsterzwaag

revalidatie friesland

SMTA

Speech-Music Therapy for Aphasia is een behandelprogramma ontwikkeld voor mensen met een spraakapraxie en afasie. Het is een combinatiebehandeling van logopedie en muziektherapie. Het uitgangspunt van SMTA is dat diverse muzikale parameters het spreken kan ondersteunen en stimuleren.

Lees verder

03-10-2019

Plaats

Utrecht

touchtotell_787x441_acf_cropped

Touch to tell

/Basiscursus TouchToTell 2019:
Integratie tussen functionele spraak/taaltherapie en groei vocabulaire. Sta jij open voor een nieuwe methode?

Lees verder

04-10-2019 t/m 05-10-2019

Plaats

Conferentiecentrum Woudschoten, Zeist

IMG_3329

Afasieconferentie “State of the Art 2019”

De Afasieconferentie 2019 vindt plaats op 4 en 5 oktober. Binnenkort volgt meer informatie over het programma, kosten en inschrijving.

Lees verder

24-10-2019 t/m 25-10-2019

Plaats

Kinsbergen

Motor speech conference

Motor Speech Conference 2019

Speech therapy, is it worth the effort?’

We are excited to announce this Motor Speech Conference. We hope to see you in October!

Lees verder

31-10-2019 t/m 26-11-2019

Plaats

Haarlem

logo ITON groot

Neurorevalidatie voor logopedisten

Het ITON (Instituut voor toegepaste neurowetenschappen) organiseert in het najaar van 2019 een nieuwe tweedaagse cursus:

Over de invloed van cognitieve en gedragsmatige stoornissen na hersenbeschadiging
op logopedische diagnostiek en behandeling.

 

 

Lees verder

14-11-2019

Plaats

Beetsterzwaag

revalidatie friesland

Praktijkdag Groepstherapie bij afasie

Groepstherapie is een onmisbare link in de afasietherapie. Training in de afasiegroep vormt een mooie basis voor het oefenen van vaardigheden en het is een brug naar participatie. Van de therapeut van een afasiegroep wordt veel gevraagd. Het praktisch toepassen van therapeutische vaardigheden is essentieel, en complex.
Heb jij ook het gevoel dat er meer te halen valt uit groepsbehandeling bij afasie? Worstel je soms ook met jouw rol in de groep? Wil je jouw ervaringen wel eens spiegelen aan die van anderen en inspiratie op doen, om de therapeutische waarde van de groepsbehandeling naar een hoger niveau te tillen? En durf je het aan om feedback te krijgen op je eigen handelen?

 

Lees verder

22-11-2019

Plaats

Utrecht

touchtotell_787x441_acf_cropped

Touch to tell

Basiscursus TouchToTell 2019:
Integratie tussen functionele spraak/taaltherapie en groei vocabulaire. Sta jij open voor een nieuwe methode?

Lees verder

14-05-2020

Plaats

Beetsterzwaag

revalidatie friesland

Groepstherapie bij afasie: een onmisbare schakel

Praten is participeren! Eén-op-één, in kleine groepen en in grotere gezelschappen: communicatie is essentieel om mee te kunnen doen in de samenleving. Voor patiënten met afasie is het actief deelnemen vaak lastig. Groepstherapie vormt bij uitstek de manier om de brug van individuele therapie naar participatie in de samenleving te maken. Deze behandelvorm creëert mogelijkheden om dialogen, het delen van ervaringen en het toepassen van communicatieve strategieën te trainen. Onderzoek heeft aangetoond dat groepstherapie bij afasie effectief is voor het verbeteren van talig functioneren, participeren in sociale netwerken en het hebben van toegang tot groepen in de samenleving. De ervaring leert dat groepstherapie alleen succesvol is wanneer de therapie goed afgestemd is op de deelnemers. De invulling van de therapie is afhankelijk van de doelen van de patiënt en van de vaardigheden van de therapeut.

 

Lees verder

12-06-2020

revalidatie friesland

Cognitieve communicatiestoornissen

Cognitieve communicatiestoornissen staan steeds meer in de belangstelling bij logopedisten. Ten aanzien van de screening is een nieuw instrument op de markt. Over de behandeling van cognitieve communicatiestoornissen is nog weinig bekend. De logopedisten van Revalidatie Friesland hebben aan de hand van de inzichten die zij hebben opgedaan bij de Interdisciplinaire Cognitieve Behandeling (ICB) behandelmethoden voor cognitieve communicatiestoornissen ontwikkeld.

 

Lees verder