Een foto-expositie en het Breinfestijn

Mechtelt Zakonski vertelt over het Breinfestijn in Harderwijk.

Fotomodule in de Hersenzbehandelgroep

Vorig jaar hebben we in de Hersenz behandelgroep afasie een module met foto’s gedaan. Dit deden wij op de iPad of op de telefoon, samen met zes anderen die afasie hebben en dus moeilijk uit de woorden kunnen komen.

Elke week kreeg je de opdracht om verleden, heden, toekomst, de ideale dag en iets belangrijks te fotograferen. Die bespraken met elkaar. Daarna ga je je favorieten samenstellen. Daarvan heeft Yvonne dan een selectie gemaakt met een stukje tekst erbij. Daarna was een expositie op de behandellocatie van Hersenz in Harderwijk.

Foto-expositie vorig jaar

Foto-expositie vorig jaar

Een happening

Na anderhalf jaar werd er eind oktober een hele week voor de hersenletsel in Harderwijk georganiseerd.

Lokale partijen werkten samen met een programma gedurende de hele week. We waren uitgenodigd om bij de wethouder (van Noort) te komen in het Stadhuis. Een aantal foto’s is vergroot afgedrukt. Bij de ingang van de bibliotheek stonden deze zichtbaar opgesteld samen met een stukje tekst en uitleg over de foto.

De wethouder opende deze week van de NAH door de foto’s te bekijken en een gesprekje aan te gaan met degene van wie de foto is. Het was een ware happening!

Opening dit jaar

Opening dit jaar

Breinfestijn

‘s Middags was in ROC Landstede het Breinfestijn. Er waren verschillende standjes te bezoeken die aan NAH gerelateerd zijn. Samen met InteraktContour hebben een aantal instellingen meegewerkt, gericht op NAH, zoals de Klimop, ergotherapeuten, Leonardo da Vinci. Ook werden er workshops gegeven, zoals rolstoeldansen, P.M.T. en muziektherapie. Er werkten veel ervaringsdeskundigen mee. Dit was heel gezellig.

Reizende expositie

De foto expositie vanuit de afasiegroep is een reizende expositie geworden en hangt nu in wijkcentrum de Aanleg in Harderwijk. Het is daar te zien t/m eind december 2019.

Groepsfoto tijdens de opening van dit jaar

Groepsfoto tijdens de opening van dit jaar

maandag 25-11-2019

in categorie:

Geen reactie

Geef je reactie

Laatste reacties

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie