Nieuw: Logopedische Richtlijn Afasie

Tijdens het NVLF-congres op 13 november jl. is de Logopedische Richtlijn “Diagnostiek en behandeling van afasie” gepresenteerd.

Ontwikkeling en implementatie richtlijn

De richtlijn is de afgelopen twee jaar op initiatief van de NVLF en de NVAT ontwikkeld door een werkgroep, samengesteld uit logopedisten (vertegenwoordigers van o.a. NVAT en VKL) en patiëntvertegenwoordigers. De richtlijn is inmiddels door de NVLF geautoriseerd. De komende maanden zal de NVLF het implementatieplan behorende bij deze richtlijn uitrollen.

Doel van de richtlijn

De richtlijn beoogt de kwaliteit en doelmatigheid van de geleverde zorg door logopedisten en afasietherapeuten aan volwassen personen met afasie en hun omgeving te verbeteren.

 • De richtlijn doet duidelijke uitspraken over optimale logopedische zorg aan personen met afasie op het gebied van diagnostiek, behandeling, doorverwijzing en nazorg. Hierbij is gebruik gemaakt van de meest recente wetenschappelijke literatuur en inzichten binnen de beroepsgroep.
 • De richtlijn beoogt de kennis over afasie van logopedisten, afasietherapeuten, artsen, onderwijsinstellingen en personen met afasie en hun naasten te vergroten.

Klik hier om naar de uitgebreide pagina over de richtlijn te gaan.

3 reacties

 • Edith Scholberg AfasieNet Professional

  Beste,
  Is deze site ook bedoeld voor collega’s/patiënten uit België?
  mvg,
  Edith Scholberg

 • Rimke Groenewold

  Beste Edith,
  Bedankt voor je vraag. De website is zeker ook bedoeld voor bezoekers uit België. Leuk dat je ons hebt gevonden!
  Vriendelijke groet,
  Rimke Groenewold

Dit artikel is meer dan 60 dagen oud. Reageren is niet meer mogelijk.

Laatste reacties

Steun Stichting AfasieNet
met een donatie