SMTA

22-09-2017 t/m 23-03-2018

Speech-Music Therapy for Aphasia is een behandelprogramma ontwikkeld voor mensen met een afasie en/of een spraakapraxie. Het is een combinatiebehandeling van logopedie en muziektherapie. Het uitgangspunt van SMTA is de gedachte dat muziek met name melodie en ritme, het spreken kan ondersteunen en stimuleren.


Kosten

logopedist: € 780,-
logopedist en muziektherapeut: €1445,-


Plaats

Beetsterzwaag


Contactgegevens

Revalidatie Friesland Academie

Doelgroep

Samenwerkende logopedisten en muziektherapeuten die met mensen met NAH en afasie werken.

Doel

Leren toepassen van de SMTA.

Accreditatie

NVLF: 20 punten
Register Vaktherapie: 5 punten

Inhoud en werkwijze

In deze module leer je de achtergronden van de SMTA en de opbouw van de behandeling kennen. Vervolgens oefent je de toepassing van de SMTA met jou medecursisten. Na deze eerste dag dien je een periode lang ervaring op te doen in jouw eigen werksituatie. Je maakt tevens een DVD opname van een SMTA behandeling in je eigen werksituatie die je voorafgaand aan de tweede cursusdag aan de docenten toestuurt. Alleen na insturen van de DVD kun je deelnemen aan dag twee van de cursus. Tijdens deze dag wordt een aantal opnames gezamenlijk geëvalueerd en volgt er feedback op jouw handelen.

Let op: Om dag 2 van de cursus te mogen volgen dien je vóór cursusdag 2 een DVD van een SMTA behandeling op te sturen. Wanneer je geen opname inlevert, kun je dag 2 niet bijwonen en vervalt jouw inschrijving (kosten worden niet gerestitueerd).