Conversatiepartnertraining bij Afasie

12-10-2017

Wilt u de partner van uw cliënt met afasie meer betrekken in de behandeling en praktische adviezen geven voor de communicatie thuis? In deze cursus krijgt u een overzicht van de verschillende mogelijkheden die u heeft om naast de cliënt met afasie ook diens voornaamste gesprekspartner voor te bereiden op een leven met afasie. Door de praktijkgerichte insteek van de cursus kunt u de geleerde kennis direct toepassen in uw eigen werkomgeving.


Kosten

684


Plaats

Rotterdam


Contactgegevens

http://www.proeducation.nl/Paramedisch/Cursus/Conversatiepartnertraining-bij-Afasie.html

 

Resultaat
U past het PACT-partnerinterview toe in uw praktijk.
U past Conversational Coaching toe in uw ­praktijk.
U kent het verschil tussen een interactieve (PACT) aanpak en een Conversational Coaching aanpak.
U bent in staat om PACT toe te passen in uw praktijk (dit is alleen haalbaar als u eerder de basiscursus PACT heeft gevolgd).
Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor logopedisten, die regelmatig met mensen met afasie werken en een praktische invulling willen geven aan de therapie op participatie­niveau (ICF). Het kan van toegevoegde waarde zijn als u eerder de basiscursus PACT heeft gevolgd, maar dit is geen voorwaarde.

Aanpak
In de cursus Conversatiepartnertraining bij Afasie wisselen theorie en praktijk elkaar af. De docent geeft een overzicht van diverse vormen van partnertraining en de manier om partners hierop voor te bereiden, zoals beschreven in de literatuur. Voor deze cursus zijn 3 methoden geselecteerd om praktisch mee aan de slag te gaan: het PACT-partnerinterview, Conversational Coaching en de PACT-aanpak. Het is belangrijk dat u tijdens deze cursus een cliënt met afasie met gesprekspartner in gedachten neemt, die kan meewerken aan opdrachten die u tussen de lesdagen uitvoert.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en 6 uur zelfstudie.

Professionals
De cursus wordt verzorgd door Dr. Sandra ­Wielaert, logopedist. Zij is werkzaam bij het Afasieteam van Rijndam Revalidatie te Rotterdam.