Afasiediagnostiek en therapie

02-11-2018 t/m 30-11-2018

Afasie is een taalstoornis die ontstaat door een niet-aangeboren hersenletsel. Door afasie ontstaan er problemen met het uiten en begrijpen van taal. Werkt u al langer met afasiepatiënten en wilt u uw kennis opfrissen? Of bent u net gestart in de wereld van afasietherapie? Dan is dit de cursus voor u. Deze cursus geeft een overzicht van nieuwe en bestaande methodieken binnen de diagnostiek en therapie van afasie. Alle fases van de afasietherapie komen aan bod. Door de praktijkgerichte insteek van de cursus kunt u de geleerde kennis direct toepassen in uw eigen werkomgeving.


Kosten

1033.50


Plaats

Rotterdam


Contactgegevens

https://www.proeducation.nl/Paramedisch/Cursus/Afasiediagnostiek-en-therapie.html

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor logopedisten, die regelmatig met mensen met afasie werken en graag op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld of hun kennis willen opfrissen.

 

Resultaat

U heeft een duidelijk beeld van symptomen, oorzaken en gevolgen van afasie.
U kent de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van afasie.
U kent de richtlijnen logopedie en afasie.
U stelt de juiste diagnose.
U stelt een therapieplan op.
U leert kritisch kijken naar uw eigen therapeutisch handelen.
Aanpak
In de cursus Afasiediagnostiek en -therapie wisselen theorie en praktijk continu af. Er is veel ruimte voor discussie met medecursisten. De docent zal een overzicht geven over bestaande én nieuwe methodieken. Deze zullen deels worden verduidelijkt door videofragmenten, casuïstiek en een rollenspel.

 

 

Docent

De cursus wordt in het voorjaar verzorgd door Dr. Sandra Wielaert, logopedist/afasietherapeut. Sandra is werkzaam binnen het afasieteam van het Rijndam Revalidatiecentrum. In het najaar wordt de cursus door Nina Dammers, logopedist/afasietherapeut, gegeven. Nina werkt als (poli)klinisch logopedist in het Rijndam Revalidatiecentrum.

Programma

In deze actuele cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Richtlijnen logopedie en afasie
ICF, NAIS, A-FROM
Spraakapraxie (beknopt)
CAT en ANTAT
Scenariotest
PACE
Situatie-specifieke training
Partnertraining
Algemene informatie over hulpmiddelen
BIPAC
PACT